KOMMER SNART

Spektrum


Ett Performance Eyewear märke grundat i Åre av en grupp professionella skidåkare.

Årebaserade Spektrum Sports är först i världen med egenutvecklade skidglasögon och solglasögon i biomaterial och satsar nu för en utökad internationell expansion.

Varför bli delägare i Spektrum


  • Spektrum Sports från Åre är först i världen med att ha utvecklat miljövänliga skidglasögon och performance solglasögon i biomaterial. Utvecklingen har skett i nära samarbete med Sports Tech Research Center i Östersund. Teamet bakom Spektrum har proffsbakgrund inom skidor och snowboard och i teamet ingår nu även skidlegenden Ingemar Stenmark, som också är delägare i företaget.
  • Spektrum har snabbt blivit ett etablerat varumärke i Sverige och levererar denna vintersäsong mer än 20,000 skidglasögon till bland annat strategiska återförsäljare som Skistar och Stadium. Bolaget har också byggt upp ett imponerande stall av dedikerade åkare, bland annat snowboardåkaren Sven Thorgren, guldmedaljör i X-games och ett av Sveriges stora hopp inför vinter-OS i Kina 2022.
  • Spektrum har börjat testa två tillväxtkanaler, internationell försäljning mot sports retail via distributör/återförsäljare samt etablering av egen e-handel. Testet med den internationella försäljningen har fallit väl ut och man fick inför denna säsong ordrar från återförsäljare/distributörer i Tyskland, Österrike, Schweiz, England, Japan och USA. E-handeln är fortfarande i uppstartsfas och en mindre del av totalomsättningen men är på god väg att växa över 100% denna säsong.

Aktuella nyheter om Spektrum


>
>
>
>
>
>
Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.
Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.