SIGN UP
LOG IN
Grattis, snart kan du investera i den snabbast växande delen av ekonomin!

Fram till nu har 99 av 100 svenskar saknat möjligheten att investera i lovande tillväxtbolag som inte finns på börsen. Att bli delägare i dessa har hittills varit för­behållet prof­essionella investerare. Eller ett fåtal privat­personer med stora kontakt­nät. Det tycker vi är fel. Därför grundade vi Pepins.

Som medlem i Pepins får du:
  • Förhandsinformation om våra kommande emissioner
  • Tillgång till fullständigt investeringsunderlag
  • Inbjudningar till våra investeringsträffar och event
  • Tillgång till Pepins community och forum
  • Möjlighet att regelbundet köpa och sälja aktier i över 30 spännande företag på vår marknadsplats.
Att bli medlem i Pepins är gratis och tar bara någon minut!
Genom att bli medlem på Pepins godtar jag Pepins medlemsavtal och GDPR

Logga in


Håll mig inloggad
Bli medlem!

Taku-Taku


Snabbväxande fast food-kedja. Prisbelönt och klimatsmart.

Vegansk fast food är den snabbast växande sektorn inom restaurangbranschen. Taku-Taku har på kort tid etablerat sig som marknadsledande.

Antal delägare:
Uppnått mål:
12,1 MSEK
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Summering av emissionen i Taku-Taku


Den prisbelönte kocken och matinspiratören Sebastian Schauermann ville ge människor “den godaste streetfood de ätit”. Resultatet råkade bli veganskt. Med oemotståndliga rätter och inkluderande mottagande är 90 % av Taku-Takus gäster vare sig vegetarianer eller veganer. Kunderna vill helt enkelt äta grönt, gott och klimatsmart.

“För mig är det ett privilegium att arbeta med enbart växtbaserad mat och på sätt göra skillnad varje dag”

– Sebastian Schauermann, grundare Taku-Taku

Försäljning av vegansk mat växer mycket snabbt globalt, + 8,1 % bara det senaste året enligt undersökningsinstitutet Nielsen. Även i Sverige växer efterfrågan i snabb takt. Enligt en undersökning från Demoskop har andelen svenskar som uttryckt intresse för att välja vegetarisk mat ökat från 25 % 2009 till 37 % 2015. Intresset finns även hos stora investerare. Bill Gates, Tyson Foods och Twitter grundarna Biz Stone och Evan Williams är några av de som har investerat i vegansk street food.

Taku-Takus prisade koncept är enkelt, kostnadseffektivt och genomtänkt in i minsta detalj för skalbarhet. Maten lagas i ett centralkök av professionella kockar, med ”sous vide” och levereras till varje enhet kontinuerligt. På så sätt serveras “slow-cooked fast food” på 45 sekunder.

”Efter att ha startat tre restauranger med bara två miljoner kr insåg vi möjligheten i att skala upp konceptet i snabb takt. Men att göra det med egna pengar skulle ta oss minst ett och halvt år och så lång tid kunde vi inte vänta.”

– Sebastian Schauermann, grundare Taku-Taku, i intervju med Dagens Industri

Vid emissionens början hade Taku-Taku tre enheter. Målet är att öka takten i nyetableringar och ha 30 enheter på några års sikt.

Den hållbara och spännande investering föll många i smaken. På bara två dagar var emissionen fulltecknad! Sammanlagt investerade 888 delägare 12,1 miljoner kr i den veganska snabbmatskedjan.

Logga in för att se memorandum och investment pitch

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Taku-Taku på Stakeholders´ Club
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.