SIGN UP
LOG IN
Grattis, snart kan du investera i den snabbast växande delen av ekonomin!

Fram till nu har 99 av 100 svenskar saknat möjligheten att investera i lovande tillväxtbolag som inte finns på börsen. Att bli delägare i dessa har hittills varit för­behållet prof­essionella investerare. Eller ett fåtal privat­personer med stora kontakt­nät. Det tycker vi är fel. Därför grundade vi Pepins.

Som medlem i Pepins får du:
  • Förhandsinformation om våra kommande emissioner
  • Tillgång till fullständigt investeringsunderlag
  • Inbjudningar till våra investeringsträffar och event
  • Tillgång till Pepins community och forum
  • Möjlighet att regelbundet köpa och sälja aktier i över 30 spännande företag på vår marknadsplats.
Att bli medlem i Pepins är gratis och tar bara någon minut!
Genom att bli medlem på Pepins godtar jag Pepins medlemsavtal och GDPR

Logga in


Håll mig inloggad
Bli medlem!

Paradox


En av Sveriges snabbast växande spel­utvecklare.

Paradox Interactive, ett av världens mest spännande spelföretag, utvecklar och förlägger PC-spel inom nischen Grand Strategy för kräsna gamers över hela världen.

Antal delägare:
Uppnått mål:
105,0 MSEK
Planerad handel:
Handlas på First North Stockholm

Summering av emissionen i Paradox


Den första stora börsintroduktionen via crowdfunding. Den mest uppmärksammade börsnoteringen i Sverige 2016. Den största aktiebaserade crowdfunding rundan i världen. Pepins och Paradox Interactive skapade en banbrytande tilldelningsprocess: först-till-kvarn med omedelbar tilldelning.

Paradox hade som uttalat mål att erbjuda sina kunder, sina anställda och sin community en möjlighet att bli delägare i bolaget och premiera långsiktighet. Eftersom privatpersoner normalt sett erhåller liten eller ingen tilldelning vid attraktiva noteringserbjudanden, vände sig bolaget till Pepins för att göra aktierna tillgängliga för en bredare grupp investerare.

Aktier för över 100 miljoner kr såldes i fyra omgångar à 25 miljoner kr via Pepins plattform. Den första omgången tog slut på en kvart – och den sista på 8 minuter. Betalningar gjordes direkt via kort eller banköverföring.

Ett av de stora problemen med börsintroduktioner som genomförs på det traditionella viset är att mindre sparare alltid har oddsen emot sig relativt stora institutionella placerare. Blir det en framgångsrik notering får man knappast någon tilldelning alls, blir det en misslyckad emission får man full tilldelning. Beslut om tilldelning sker bakom kulisserna och det finns en risk att stora och lönsamma kunder gynnas.

Genom att använda sig av först-till-kvarn principen med omedelbar tilldelning skapades en mer demokratisk, transparent – och rättvis – metod. En metod som förhoppningsvis kan förändra den standard som nu råder i finansbranschen.

Logga in för att se memorandum och investment pitch

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Paradox på Stakeholders´ Club
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.