Superfruit

Antal delägare
Uppnått mål:
8,3 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Superfruit

Antal delägare
Uppnått mål:
8,3 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Summering av emissionen i Superfruit

Superfruit är ett av Nordens ledande varumärken inom supermat och raw foods. I över tio år har bolaget levererat superfoods med fokus på näring och kvalitet för en modern och aktiv livsstil. Naturligt, ekologiskt, med garanterat ursprung och utan onödiga tillsatser. Superfruit är en trendsättare inom sin kategori och var bland annat först med att sälja chiafrön i Sverige.

2016 hade bolaget varit lönsamt i sju år, var marknadsledare inom hälsofackhandeln och produkterna fanns i över 500 butiker. Samtidigt hade en stor del av marknadens försäljning börjat flytta ut i matvarubutiker, i takt med att efterfrågan på supermat stigit hos allmänheten. Istället för att acceptera vikande tillväxt och försäljning, valde Superfruit att satsa på att etablera sig i dagligvaruhandeln. För att möjliggöra satsningen genomförde bolaget en crowdfunding-runda på Pepins våren 2017.

Emissionen var framgångsrik och 851 delägare investerade tillsammans 8,3 miljoner kr i Superfruit. Flera av delägarna var dessutom strategiska investerare med erfarenhet av just dagligvaruhandeln.

“Det är en hissnande känsla att 851 personer tror starkt på oss och har valt att bli en del av vårt företag. Nu ser vi fram emot att använda pengarna på ett ansvarsfullt sätt för att kunna växa. Vi hoppas på mycket feedback och engagemang från våra nya delägare, så att vi kan växa snabbare än vi hade kunnat göra på egen hand!”

– Martin Lyberg, Superfruits vd och medgrundare

Sedan dess har Superfruit bland annat utökat sin distribution och breddat produktsortimentet som är speciellt framtaget för dagligvaruhandeln. Nu kan du bland annat köpa ekologiska nötsmör och sockerfria granolor från Superfruit Foods i många butiker. Numera finns även ett nytt varumärke i Superfruits portfölj, KLEEN Sports Nutrition, tack vare förvärv. Med sockerfria proteinbars och proteinpulver har Superfruit tagit steget in i en ny kategori, sportkosttillskott. Det har tagit längre tid än beräknat, men sammantaget har satsningarna sedan emissionen gett resultat. Hösten 2018 har antalet butiker där Superfruit har produkter listade i dagligvaruhandeln gått från 174 st i början på året till ca 600. Bolaget har även lyckats bredda exporten och säljer sina produkter i 14 länder (jämfört med sju år 2016).

Nyhetsarkiv

Aktier i Superfruit kan du handla på Pepins Market
Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Superfruit på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.