Färsking

Antal delägare
Uppnått mål:
14,5 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Färsking

Antal delägare
Uppnått mål:
14,5 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Summering av emissionen i Färsking

Emissionen blev fulltecknad 9 timmar innan utsatt stängningstid. Över 560 gamla och nya delägare tecknade aktier motsvarande 14,5 MSEK.

Nyemissionen i Färsking tecknades till 14,5 MSEK totalt och bolaget har därmed 830 delägare. Emissionen blev fulltecknad på endast 9 timmar. Detta ger företaget en post- money värdering på 43 MSEK. I tidigare emissioner har bland annat det framgångsrika investmentbolaget Spiltan deltagit.

Hösten 2014 startade Amanda och Kalle ett UF-företag med ett mål om att ta fram bättre livsmedel för barn. 4 år senare lanserades ett företag med en vision och ett mål att ta sig ann livsmedelsbranschen. Deras vision är att förändra marknaden till att erbjuda hälsosamma alternativ som passar unga. Idag säljer Färsking livsmedelsprodukter i 2 kategorier, granola och smoothie.

Färsking har på endast 2 år skapat produkter som tagit sig in på de flesta ICA och Axfood butikerna i Sverige. De har vunnit priser såsom ”årets bästa produkt 2019-2020” och haft en omsättning som tredubblats mellan 2018 och 2019.

”På sikt är visionen att göra något som är större än livsmedel. No junk, just funk säger vi ju och hu och juni kan vara mobbing, krig och annat dåligt. Vi vill möjliggöra bättre hälsa för ungdomar och då handlar det om mer än bara mat. Men vi börjar på flinghyllan” - Calle Rosengren, grundare

Pengarna som nyemissionen inbringat kommer användas till bland annat butiksinvesteringar med förbättringar kring displayer och placeringar. Men också till lanseringar och utveckling av nya, hälsosamma produkter.

Aktier i Färsking kan du handla på Pepins Market
Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Färsking på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.