Spektrum


Ett Performance Eyewear märke grundat i Åre av en grupp professionella skidåkare.

Årebaserade Spektrum Sports är först i världen med egenutvecklade skidglasögon och solglasögon i biomaterial och satsar nu för en utökad internationell expansion.

Antal delägare:
Uppnått mål:
8,8 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Summering av emissionen i Spektrum


Emissionen i Spektrum tecknades till 8,7 MSEK totalt och bolaget fick in 471 nya delägare. Majoriteten av alla befintliga ägare inklusive flera av grundarna, Ingemar Stenmark samt statliga Almi Invest var också med och deltog i emissionen.

Spektrum grundades 2012 av fyra professionella med ambitionen om att erbjuda kompromisslös kvalité, stilren design och samtidigt bli ledande inom hållbarhet.

2017 smyglanserade Spektrum, tillsammans med Sports Tech Research Centre en egendesignad modell i biomaterial. Inför den kommande säsongen vintern 2020/2021 kommer Spektrum gå över till att ha alla modeller i biomaterial. För detta har bolaget fått ett gott internationellt mottagande. I januari 2020 blev det även känt att Spektrum vann guld i kategorin skidglasögon för modellen Östra Premium på världens största vintersportmässa ISPO München.

Med ett starkt fotfäste på den svenska hemmamarknaden fortsätter bolaget nu att satsa internationellt inom Europa men även mot Nordamerika och på sikt Asien. Emissionslikviden ska användas till att stärka försäljningsteamet, anställa en e-handelsansvarig samt öka marknadsföringen mot de nya exportmarknaderna med den nya e-handeln.

Värderingen av Spektrum uppgick till 28 MSEK (pre-money). De största ägarna efter emissionen är grundarna tillsammans med 30%, följt av Jellyfish Invest med 22% samt Spektrum Partners med 12% av bolaget.

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Spektrum på Stakeholders´ Club
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.
Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.
Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.

Pepins står under Finansinspektionens tillsyn med tillstånd som värdepappersbolag