AIK Ishockey


Starkt varumärke med framgångsrik verksamhet på samtliga nivåer

AIK Ishockey grundades 1921 och har hittills spelat 12 SM-finaler och vunnit sju SM-guld. Har utöver arbetet på isen starkt samhällsengagemang

Antal delägare:
Uppnått mål:
8,9 Mkr
Planerad handel:
December 2020

Pepins Fans


På Pepins Fans samlar vi engagerande investeringar där passionen kring verksamheten sätts i första rummet. Bolag som delar våra grundläggande värderingar och är exempelvis hållbara, inspirerande och inkluderande. Det kan vara hockey-lag eller rockband, dokumentär-filmer, musik-festivaler eller viktiga forsknings-projekt. Eller helt enkelt företag och organisationer med fokus på att göra världen bättre. Möjligheterna är många!

Summering av emissionen i AIK Ishockey


Under 2018 genomförde AIK Ishockey en nyemission på Pepins plattform där över 3 000 fans blev nya delägare. AIK Ishockeys målsättning vår att nå SHL och ett viktigt steg på vägen var att få in 16 miljoner kronor i nytt kapital. Resultatet blev cirka nio miljoner kr.

Tack vare kapitaltillskottet från många delägare blev det möjligt att genomföra de satsningar som krävdes för att accelerera resan mot SHL. Bland annat kunde ledarskapet stärkas genom hela den sportsliga organisationen efter emissionen.

För att spela i Hockeyallsvenskan, eller SHL, krävs en så kallad elitlicens och ett av kraven som ställs är ett eget kapital om två respektive fyra miljoner kronor för de två ligorna. Förändrade regelverk kring kapitalkrav klubbades under 2018 och för att kunna säkerställa att kraven möttes behövde AIK Ishockey genomföra ytterligare en nyemission under 2019.

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
AIK Ishockey på Stakeholders´ Club
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.
Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.
Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.

Pepins står under Finansinspektionens tillsyn med tillstånd som värdepappersbolag