Naava

Antal delägare
Uppnått mål:
21,0 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Naava

Antal delägare
Uppnått mål:
21,0 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Summering av emissionen i Naava

Nästa stora globala hälsotrend handlar om luften vi andas. Människor idag spenderar ca 90% av sin tid inomhus. Naava har under flera års tid forskat på området ren luft – nästa globala hälsotrend – vilket resulterat i en lösning som skapar naturligt ren och frisk luft inomhus. Naava är idag ledande inom biologisk luftrengöring och marknaden för området är global.

Naavas högteknologiska växtväggar har vunnit flera prestigefyllda designpriser och utsetts till ett av Europas hetaste startups av Wired. Hösten 2016 genomförde Naava en emission på cirka 30 miljoner kr. Bland investerarna fanns bland annat amerikanska storföretaget Delos, som specialiserat sig på hälsofrämjande hus. När Naava ville expandera till Sverige valde bolaget medvetet att göra en crowdfunding-runda våren 2017, som en del av etableringsstrategin. Emissionen var en succé och blev fulltecknad i förtid. Fler än 1250 personer valde att bli delägare i det prisade healthtech-bolaget. För Pepins var det första internationella emissionen, med många investerare från andra länder än Sverige.

“Utöver de 21 miljoner kr som vi har fått in, har vi dubblerat antal förfrågningar om våra produkter och fått betydligt fler besökare än tidigare till vår hemsida. Det har redan resulterat i fler nya kunder. Nu ser vi fram emot att tillsammans med våra nya delägare fortsätta växa bolaget och sprida nordisk naturlig luft runtom i världen”

– Aki Soudunsaari, Naavas vd och grundare.

Efter emissionen har Naava fortsatt växa. Utöver Sverige har bolaget etablerat sig i USA och Kanada. Bolaget har nu fler än 50 anställda i Finland, Sverige och USA. Samtidigt har siktet hela tiden varit inställt på den enorma asiatiska marknaden, där miljarder människor lider av smutsig luft. Hösten 2018 tog man det första steget genom ett samarbete med sydkoreanska livsstilsjätten Sejung.

Nyhetsarkiv

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Naava på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.