XTZ

Antal delägare
Uppnått mål:
6,0 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

XTZ

Antal delägare
Uppnått mål:
6,0 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Summering av emissionen i XTZ

XTZ Group producerar och säljer högkvalitativa HiFi-produkter till en global publik. Tack vare direktförsäljning utan mellanhänder erbjuder bolaget produkter i världsklass – till riktigt bra priser. Grundaren Olle Eliassons passion för ljud och musik avspeglas in i minsta detalj i de prisbelönta produkterna som älskas av kunder, experter och recensenter. Fyndbörsen.se, som är en del av XTZ Group, har exempelvis fått snittbetyget 9,74 på Prisjakt och är nu uppe i över 6000 betyg.

Den globala försäljningen av ljudprodukter uppgick 2016 till cirka 18 miljoner enheter till ett värde av 16 miljarder USD. Med tiotusentals kunder i över 50 länder och direktförsäljning av hörlurar, mätsystem, förstärkare, subwoofers, stereo och hemmabiohögtalare via den egna e-handeln såg XTZ Group goda möjligheter att fortsätta ta marknadsandelar.

För att kunna öka exporten behövde XTZ Group tillväxtkapital och vände sig till Pepins. Genom emissionen sommaren 2016 fick XTZ Group 397 nya entusiastiska delägare och ambassadörer som tillsammans investerade sex miljoner kr i bolaget. Emissionen fulltecknades i förtid.

Bolagets vd och grundare Olle Eliasson drabbades beklagligt av cancer 2018 och har av den anledningen inte lyckats hålla det tempot som den musikälskande vd:n ursprungligen önskat. Trots det har XTZ Group levererat resultat. Delårsrapporten för perioden de tre första kvartalen 2018 visar att omsättningen uppgick till 16,9 miljoner kr (jämfört med 13,7 miljoner kr året innan) och resultatet var 1,1 miljoner kr (0,5 miljoner kr).

Nyhetsarkiv

Aktier i XTZ kan du handla på Pepins Market
Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
XTZ på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.