DIF Hockey

Antal delägare
Uppnått mål:
15,3 Mkr
Planerad handel:
December 2021

DIF Hockey

Antal delägare
Uppnått mål:
15,3 Mkr
Planerad handel:
December 2021

Summering av emissionen i DIF Hockey

Djurgården Hockey är Sveriges genom tiderna mest framgångsrika ishockeyförening med 16 SM-guld för herrar och ett för damer 2017. Efter ett snöpligt mål som ledde till nedflyttning och två år i HockeyAllsvenskan, har Djurgården Hockey arbetat målmedvetet för att åter bli ledande inom svensk ishockey. Ambitionen var att ligga bland topp fyra i både SHL och SDHL med återkommande finalspel och chans till SM-guld.

För att åstadkomma detta behövde kassan stärkas och satsningar genomföras. Hösten 2017 var Djurgården Hockey först ut i Sportsverige med att genomföra en nyemission via crowdfunding. Intresset för delägarskap var enormt och trycket på aktien var stort från första stund. Vid genomförandet av emissionen blev det delägarrekord på Pepins, när fler än 3 300 personer valde att tillsammans investera 15,3 miljoner kr. Alla som blev delägare fick ta del av olika förmåner, beroende på hur mycket man valde att investera.

Pengarna som investerades i Djurgården Hockey skulle gå till att bygga vassare lag. Säsong efter säsong. Samtidigt var pengarna ett sätt att säkerställa breddverksamhet, damhockeyn och ungdomsspelarna.

Tack vare den lyckade emissionen och fyra säsonger i rad med positiva ekonomiska resultat uppgick det egna kapitalet i koncernen till 23,3 miljoner kr inför säsongen 2018/2019. Med en stark ekonomisk bas kunde Djurgården Hockey satsa vidare på att öka publikintäkterna och på fortsatt utveckling av sina lag.

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
DIF Hockey på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.