Yogayama

Antal delägare
Uppnått mål:
10,1 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Yogayama

Antal delägare
Uppnått mål:
10,1 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Summering av emissionen i Yogayama

Fler än en miljon svenskar utövar yoga 2018, vilket är fler än totala antalet fotbollsutövare. Yogayama är ledande inom yoga i Skandinavien, på en fragmenterad marknad som globalt växer med cirka 20 % per år. För att expandera snabbt, med goda marginaler och låg risk valde Yogayama att satsa på franchise. Att strategin är effektiv visar bl. a. statistik från USA. Den visar att franchise-företag historiskt sett har haft en betydligt kraftigare värdetillväxt i jämförelse med andra börsnoterade företag.

”Det finns en tydlig position på marknaden som ingen annan har tagit. Det finns inte ens en yogakedja i hela Europa, vilket är märkligt. Vi har en jättemöjlighet här.”

– Estelle Nordenfalk, vd för Yogayama

Våren 2018 hade Yogayamas franchisekoncept börjat bevisa sig. Med 13 års erfarenhet i ryggen hade Yogayama lyckats kommersialisera yogan med bibehållen trovärdighet och kvalitet. Nu hade affären renodlats till att fokusera på fysisk expansion genom franchise och förberetts för skalbara onlinebaserade utbildningar och kurser.

Yogayamas koncept hade år 2017 vunnit det prestigefyllda priset “Framtidens Franchise” som delas ut av SEB. Goda försäljningsresultat från de första franchisetagarna visade att konceptet är marknadsmässigt hållbart. Nu var det dags att expandera och Yogayama valde crowdfunding hos Pepins.

“Många kunder som yogar hos oss har tagit chansen att investera, samtidigt som uppmärksamheten via kampanjen har gett oss såväl nya kunder som nya franchisetagare.”

– Estelle Nordenfalk, vd för Yogayama

Emissionen blev lyckad och gav Yogayama utmärkta förutsättningar för tillväxt. Tillsammans med 790 delägare och 10 miljoner kr i expansionskapital har man påbörjat resan med att bygga Europas största yogakedja. Delägarkraften, kombinerat med nytillsatt styrelse med specialkompetens inom branding och franchise, ger möjlighet till en yogaresa utöver det vanliga.

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Yogayama på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.