Färsking

Antal delägare
Uppnått mål:
2,1 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Färsking

Antal delägare
Uppnått mål:
2,1 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Summering av emissionen i Färsking

Färsking är en kamp för att möjliggöra bättre hälsa för unga – och den börjar med nyttig granola. Bolaget drivs av två 20-åriga drivna entreprenörer som startade Färsking efter upptäckten att det inte fanns något hälsosamt alternativ för barn på flinghyllan. Färsking stöttas av Sveriges troligtvis vassaste startup-team just nu, handplockade för sin expertis och sitt engagemang. Bakom bolaget finns ett startup-team som tillsammans funnits med runt bolag som Nick´s, Oatly, Houdini, Polarbröd, Paradiset med flera. Här finns även familjen Brandberg genom Gullspång Invest, it-investeraren Eva Redhe, Anders Jacobson som är medgrundare på vattenreningsbolaget Blue och Christopher Slim som varit vice vd på Unilever i Norden. Gruppen investerade också tillsammans 4 MSEK i Färsking i samband med emissionen på Pepins.

“Varför har ingen skapat hälsosamma produkter åt barn och ungdomar? De som är framtiden?” - Amanda Larsson, grundare Färsking

Hösten 2014 startade Calle och Amanda sitt UF-företag med målet att göra bättre livsmedel för barn. Sedan dess hade de hunnit provlansera, marknadsanalysera, omarbeta samt genomgått en total rebrand av företaget och var hösten 2018 redo att på riktigt tackla livsmedelsbranschen. De sökte människor som, precis som de, ville skapa meningsfull förändring på marknaden och ambassadörer som stolt kan bli en del av Färskings movement att möjliggöra bättre hälsa för unga. Tillsammans med de 358 nya delägare de fick via emissionen och Pepins vill de bygga en stark community och en bättre framtid.

”På sikt är visionen att göra något som är större än livsmedel. No junk, just funk säger vi ju och junk kan vara mobbning, krig och annat dåligt. Vi vill möjliggöra bättre hälsa för ungdomar och då handlar det om mer än bara mat. Men vi börjar på flinghyllan” - Calle Rosengren, grundare

På endast två dygn fick Färsking in 2,1 MSEK från crowdfundingkampanjen. Pengarna kommer, tillsammans med de 4 MSEK som investerats av redan befintliga ägare, att användas till att sätta fart på Färskingrörelsen. Majoriteten av kapitalet kommer att gå till marknadsföring av nylanserade granolor genom events, sociala medier, influencer marketing, smakprov och butiksmaterial.

Emissionen gick otroligt snabbt och det var många som ville men inte hann investera. Nästa kapitalanskaffning beräknas ske 2019 för att kunna lansera två nya produkter under året. Men Färsking låter hälsa att de kan växa snabbare eller långsammare än planerat, vilket innebär att kapitalanskaffningen kan ske senare eller tidigare. Så håll utkik!

Aktier i Färsking kan du handla på Pepins Market
Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Färsking på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.