Frilans Finans

Antal delägare
Uppnått mål:
20,1 Mkr
Planerad handel:
December 2021

Frilans Finans

Antal delägare
Uppnått mål:
20,1 Mkr
Planerad handel:
December 2021

Summering av emissionen i Frilans Finans

Frilans Finans är ett egenanställningsföretag som gör det möjligt för privatpersoner att fakturera utan att ha eget företag. Bolaget förenklar administrationen, redovisar skatter och betalar ut lön. Frilans Finans är ledande på den skandinaviska marknaden och uppskattar att man har ca 70 % marknadsandel bara i Sverige.

Intresset för tjänsterna växer kraftigt – marknaden för egenanställning har expanderat från 225 miljoner kr 2012 till över 1 miljard 2016.

“I undersökningar uppger ungefär en miljon svenskar att de kan tänka sig att jobba som egenanställda. I USA har hälften uppdragsbaserade arbeten i olika former.”

– Stephen Schad, Frilans Finans grundare och vd

För att fortsätta växa i Sverige och öka satsningarna på etableringar i Europa valde Frilans Finans att bredda ägandet och få in tillväxtkapital via crowdfunding hösten 2017. För Stephen Schad, grundare och vd, var det viktigt att de egenanställda fick möjlighet att äga sin egen organisation.

Emissionen var en stor framgång och erbjudandet blev fulltecknat på mindre än två dagar. Över tusen personer investerade tillsammans 20,1 miljoner kr och hela 25 % av de nya delägarna har konto hos Frilans Finans.

“Det känns otroligt roligt att ha fått det här förtroendet. Frilans Finans är en organisation för egenanställda, därför är det naturligt att de egenanställda får möjlighet att äga en del av sin organisation. Med nyemissionen får Frilans Finans också in kapital som ska användas för att utveckla tjänster, system och stöd för de egenanställda.”

– Stephen Schad, Frilans Finans grundare och vd

Efter emissionen har Frilans Finans fortsatt att växa enligt plan. Under andra kvartalet 2018 nådde bolaget en omsättningsökning på 21 % på koncernnivå, vilket ger en tillväxt i Sverige under första halvåret på 17 %. Verksamheten i Norge har tagit fart och växt med hela 75 %. Bolaget finns även i Finland, Frankrike och Danmark och har etablerat ett dotterbolag i Storbritannien.

Aktier i Frilans Finans kan du handla på Pepins Market
Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Frilans Finans på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.