Payer

Antal delägare
Uppnått mål:
10,0 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Payer

Antal delägare
Uppnått mål:
10,0 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Summering av emissionen i Payer

Redan 2020 förväntades e-handel mellan företag, B2B, omsätta 152 miljarder kr per år – enbart i Sverige. Det är dubbelt så mycket som e-handel mot konsument. Trots det finns det ännu ingen tydlig marknadsledare inom betalningar för B2B e-handel.

Payer lade under 2017 om sin strategi. Från att tidigare ha levererat betallösningar för e-handel till konsument, valde bolaget att fokusera på betalningar mellan företag. Bolaget är mindre och mer snabbfotat än större konkurrenter inom segmentet. Under 2018 lanserades en ny plattform med automatiserade och flexibla lösningar anpassade för B2B e-handel. En erfaren försäljningschef (som bland annat varit med och byggt upp Klarnas försäljningsavdelning under de fem första åren) rekryteras i augusti 2018. Payer slöt under 2018 avtal med flera nya stora kunder med en total omsättning om över en halv miljard kronor.

Med stärkt organisation och en bevisad plattform var Payer nu redo för nästa steg i sin expansion. För att satsa behövdes både tillväxtkapital och delägarkraft. Payer vände sig därför till Pepins och intresset för emissionen blev stort. Tillsammans investerade 550 delägare 10 miljoner kr och samtidigt fick den parallella emissionen direkt i målbolaget (där minsta investering för externa investerare var en halv miljon kr) utökas i både tid och volym.

Payers emission på Pepins blev fulltecknad och avslutades i februari 2019. I samma veva beslutade bolaget att stärka styrelsen med Nordnets tidigare marknadschef som ny styrelseordförande. En annan tillträdande ledamot hade tidigare varit chef för SEB Asien och sitter i styrelsen för Andra AP-fonden.

När emissionen stängde var bolaget i full fart med nästa kliv genom att ansöka om att bli betalinstitut hos Finansinspektionen. Tillsammans med dess nya delägare tog Payer nu sikte på ledarpositionen på den kraftigt expanderande marknaden för betalningar inom e-handel mellan företag.

Aktier i Payer kan du handla på Pepins Market
Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Payer på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.