Pepins

Antal delägare
Uppnått mål:
100,0 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Pepins

Antal delägare
Uppnått mål:
100,0 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Summering av emissionen i Pepins

Pepins gör det möjligt för vem som helst att investera i den snabbast växande delen av ekonomin. Vem som helst kan bli delägare i den där unika idén som kan skapa något magiskt och ge fantastisk avkastning. Alla, proffs såväl som mindre erfarna, investerar på samma villkor.

Men Pepins-modellen innebär mer än att bara investera. Det är att vara en del av en entreprenörsresa och skapandet av fina företag. Det är investering och upplevelse på samma gång. Samtidigt ger modellen bolag och entreprenörer mer än en kapitalinjektion. Vår modell ger kapital, community och kunder i ett svep. Det är raketbränsle för tillväxt – vi kallar det för delägarkraft.

“Pepins har tagit crowdfunding till en ny nivå när man gift ihop det bästa från crowdfunding med kunskap från riskkapitalinvesteringar och entreprenörskap. Pepins har i princip skapat en ny förnuftig tillgångsklass och bidrar på så sätt till demokratiseringen av finansbranschen.”

– Peter Norman, tidigare finansmarknadsminister och nu styrelseordförande för Pepins.

Hösten 2017, bara 18 månader efter lansering, hade vi den ledande positionen inom aktiebaserad crowdfunding i Sverige (och en av de ledande i världen). Både mätt i volym och emissionernas storlek. Dessutom var vi först i världen med att ha skapat en marknadsplats för crowdfundade aktier. Ändå var vi bara i början av vår utveckling. För att maximera vår egen delägarkraft och för att kunna fortsätta innovera och leda utvecklingen genomförde vi därför en av de största emissionerna via crowdfunding – någonsin. Förutom befintliga ägare bjöd vi in kunder, medlemmar, samarbetspartners, anställda och strategiska investerare till att bli delägare. Emissionen om 100 miljoner kr blev fulltecknad på bara åtta dagar och stängde i förtid.

“Vi har ett batteri av nya idéer och förbättringsprojekt som väntar på att förverkligas. Pepins är byggt för att ligga i frontlinjen och bidra till att sunda bra bolag växer fram. Att göra något som är större än oss själva. Tänk att 1 203 personer gav oss sitt förtroende och tillsammans investerade 100 miljoner kr i vår verksamhet! Nu går vi från start-up till scale-up.”

– Julia Reuszner, vd för Pepins.

Ett år senare hade Pepins sammanlagt hunnit finansiera 25 bolag och många emissioner är på gång. Bolagen har via oss fått fler än 25 000 delägare och 823 miljoner kr i tillväxtkapital. Vi har skapat nya jobb och rekryterat sju personer till vårt kontor, sponsrat Di gasell och investerat stort i andra marknadsaktiviteter för att sprida delägarrevolutionen vidare. För att stärka konsumentskyddet i branschen har vi dessutom tillsammans med plattformarna Tessin och Lendify bildat Crowdfunding Alliance. Gemensamt ska vi ta fram ett regelverk för att driva marknaden framåt och fortsätta processen mot en mer demokratisk finansbransch.

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Pepins på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.