Lohilo Foods

Antal delägare
Uppnått mål:
17,3 Mkr
Planerad handel:
Handlas på First North Stockholm

Lohilo Foods

Antal delägare
Uppnått mål:
17,3 Mkr
Planerad handel:
Handlas på First North Stockholm

Summering av emissionen i Lohilo Foods

Alvestaglass började som en enkel glassbar, men ambitionsnivån höjdes snabbt. Drömmen är att utmana jättarna i branschen och så småningom bli en av de största glassbolagen i Norden. Våren 2016 hade det snabbväxande företaget fått utmärkelsen Di gasell fyra gånger, men behövde en injektion för att växla upp. Istället för att söka kapital på det traditionella sättet, valde den småländska glassrebellen att tänka nytt.

Crowdfunding-emissionen i Alvestaglass var den första på Pepins som var öppen för allmänheten. Resultatet överträffade alla förväntningar. Emissionen blev snart fulltecknad och en stor succé. Nära 900 nya delägare investerade sammanlagt 17 miljoner kr i bolagets aktier. Bland dessa delägare fanns många personer som var strategiskt viktiga för företaget. Exempelvis tog många ICA-handlare chansen att investera i den småländska glassrebellen.

Den sammanlagda effekten var omedelbar. Alvestaglass dubblerade omsättningen (+50 %) på sex månader i samband med emissionen. Även lönsamheten påverkades positivt.

“Vi tror att vi med hjälp av våra nya delägare kommer att kunna växa ännu snabbare än vad som varit möjligt annars. Ju fler ambassadörer vi har för våra produkter över hela Sverige, desto snabbare kan vi expandera“

– Richard Hertvig, grundare och vd för Alvestaglass.

Bara ett halvår efter emissionen, hösten 2016, var Alvestaglass aktie först ut med att handlas på Pepins Market, världens första handelsplats för crowdfundade aktier. Två och ett halvt år efter emissionen hade aktiekursen stigit med 400 % (november 2018). I samband med handeln har fler fått chansen att investera i bolaget och antalet delägare har ökat till cirka 1 200 stycken.

Tack vare tillväxtkapitalet från delägarna kunde Alvestaglass utveckla sin varumärkesportfölj och bland annat expandera sitt undervarumärke LOHILO, (low sugar, high protein-glass). En produktutveckling som har gått hem inte bara i Sverige utan även internationellt. I början av 2017 började Alvestaglass exportera och har nu samarbetspartners i Finland, Estland, Norge, Nederländerna, Dubai, Kina, Australien och Island. Med exportsatsningen och fler produkter och varumärken i portföljen vill bolaget fortsätta växa i snabb takt och med bibehållen lönsamhet. År 2018 beräknas Alvestaglass omsätta 140 miljoner kr och siktet är inställt på att nå en miljard 2025. Drömmen om att bli en av de största glassmakarna i Norden kommer allt närmare, steg för steg.

Nyhetsarkiv

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Lohilo Foods på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.