AIK Ishockey


Starkt varumärke med framgångsrik verksamhet på samtliga nivåer

AIK Ishockey grundades 1921 och har hittills spelat 12 SM-finaler och vunnit sju SM-guld. Har utöver arbetet på isen starkt samhällsengagemang.

Antal delägare:
Uppnått mål:
4,0 Mkr
Planerad handel:
December 2020

Pepins Fans


På Pepins Fans samlar vi engagerande investeringar där passionen kring verksamheten sätts i första rummet. Bolag som delar våra grundläggande värderingar och är exempelvis hållbara, inspirerande och inkluderande. Det kan vara hockey-lag eller rockband, dokumentär-filmer, musik-festivaler eller viktiga forsknings-projekt. Eller helt enkelt företag och organisationer med fokus på att göra världen bättre. Möjligheterna är många!

Summering av emissionen i AIK Ishockey


Under 2018 genomförde AIK Ishockey en nyemission på Pepins plattform där över 3 000 fans blev nya delägare. AIK Ishockeys målsättning vår att nå SHL och ett viktigt steg på vägen var att få in 16 miljoner kronor i nytt kapital. Resultatet blev cirka nio miljoner kr under emissionen 2018.

För att spela i Hockeyallsvenskan, eller SHL, krävs en så kallad elitlicens och ett av kraven som ställs är ett eget kapital om 2 respektive 4 miljoner kronor för de två ligorna. Förändrade regelverk kring kapitalkrav klubbades under 2018 och för att kunna säkerställa att kraven möttes behövde AIK Ishockey genomföra ytterligare en nyemission.

Med det tidigare målet om ett kapitaltillskott om totalt 16 miljoner kronor, beslutades om en ny runda med målet om att nå ytterligare 6 miljoner kronor. Emissionen öppnade i samband med att den Hockeyallsvenska finalen inleddes mellan AIK och Oskarshamn den 15 mars 2019.

AIK Ishockey förlorade finalen och lyckades inte nå SHL säsongen 2018/2019, men ambitionen kvarstår och tack vare de drygt 1 000 fans som blev delägare i AIK Ishockey under kapitalanskaffningen våren 2019 klarar klubben kraven som ställs för elitlicensen. Totalt investerades nästan fyra miljoner kronor.

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
AIK Ishockey på Stakeholders´ Club
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.
Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.
Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.

Pepins står under Finansinspektionens tillsyn med tillstånd som värdepappersbolag