Sharespine

Antal delägare
Uppnått mål:
12,0 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Sharespine

Antal delägare
Uppnått mål:
12,0 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Summering av emissionen i Sharespine

Emissionen på 12 MSEK blev fulltecknad på 24 timmar tack vare över 450 nya delägare. Befintliga ägare, närstående och anställda tecknade aktier för över 3,6 miljoner kronor.

Sharespine grundades 2003 av David Duus som fortfarande är aktiv i bolaget. Initialt erbjöd bolaget konsulttjänster kring Vismas bokföringsprogram. Efter några år skapades den första standardiserade integrationsprodukten mellan olika e-handelssystem och Visma Administration. Under åren har flera system och tjänster successivt kopplats in i den standardiserade tjänsten för att skapa ett ekosystem av olika integrationstjänster.

2015 gjordes en förändring i ägarstrukturen och det tillkom nya delägare som på den tiden även drev e-handelsleverantören Nordisk E-handel. Tillsammans bildade man en liten företagsgrupp som fick namnet eValent Group. Under 2016 togs beslutet att skapa en ny generation av integrationsplattform för att kunna hantera multikanaler. Detta utvecklingsarbete finansierades under de första åren av eValent Group. Arbetet har pågått sedan dess och kommit så pass långt att Bolaget under 2017 växlade upp och valde att separera Sharespine från moderbolaget eValent Group.

Under 2017 knoppades Sharespine av från eValent Group, samtidigt som resterande verksamhet i eValent Group såldes, för att ägarna på så sätt skulle kunna fokusera på Sharespine. Samma år tillförde Sharespines ägare 3 MSEK i en nyemission för att fortsätta utvecklingen av den nya plattformen.

Med bolagets långa erfarenhet och starka kompetens inom e-handel och integrationer har Sharespine fortsatt att utvecklas i snabb takt. Under 2018 knöts en rad strategiskt viktiga samarbetsavtal med bland annat Fortnox, Visma (och tillhörande samarbetande Visma Net konsulter), CDON, Afound samt Elgiganten. Bolaget har nu kommit upp till en nivå som ägarna anser vara en viktig milstolpe för att kunna förbereda inför ännu större mål och snabbare tillväxtresa.

Bolaget ville öka tillväxttakten på den nya plattformen genom en utökad sälj- och marknadssatsning, förstärkt organisation och produktutveckling av fler vertikaler för integrationstjänster.

Likviden från nyemissionen ska Sharespine främst använda till: Säkra leveranskapacitet för större projekt (30 %); Accelererad marknadsföring och försäljning i Norden (30 %); Plattformsutveckling - Mjukvaruutveckling och integration (30 %); Generella affärssystem, back-office och supportsystem (10 %).

Aktier i Sharespine kan du handla på Pepins Market
Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Sharespine på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.