Lohilo Foods

Antal delägare
Uppnått mål:
2,9 Mkr
Planerad handel:
Handlas på First North Stockholm

Lohilo Foods

Antal delägare
Uppnått mål:
2,9 Mkr
Planerad handel:
Handlas på First North Stockholm

Summering av emissionen i Lohilo Foods

Alvestaglass började som en liten glassbar med tillverkning i Alvesta. I över 30 år var det ett litet lokalt glassföretag innan Dan Isaksson och Richard Hertvig köpte upp bolaget. Fabriken flyttades till Växjö och sedan dess har de utökat sortimentet, lanserat nya varumärken, expanderat i Sverige och förvärvat flera bolag.

Våren 2016 hade det snabbväxande företaget fått utmärkelsen Di gasell fyra gånger, men behövde en injektion för att växla upp och genomförde då en nyemission via Pepins. De fick in över 850 nya delägare och 17,3 miljoner kronor.

Nästan 4 år senare hade bolagets utvecklats oerhört starkt och sett sin aktiekurs på Pepins Market nästan fyrdubblas från 50 kronor till 190 kronor per aktie.

Bolaget var åter i en ny fas och satsar på att dubblera sin omsättning på glass under 2020. Likaså har bolaget breddat sin verksamhet från att vara ett glassföretag till att bli ett food tech-företag. För att bolagets större planer skall reflekteras i namnet, och ge igenkänning under den kommande internationella expansionen, kommer bolaget också byta namn till Lohilo Foods.

För att lyckas valde Alvesta åter igen att genomföra en nyemission, både för att kunna accelerera sin expansion ytterligare och för att stärka sin ägarbas inför en kommande eventuell listning på en reglerad marknadsplats.

Värderingen av Alvestaglass i emissionen uppgick till cirka 205 MSEK före emissionen, motsvarande en kurs om 171 kr per aktie. Det motsvarar en rabatt om cirka 10 % mot den senast betalda kursen på Pepins Market.

Av emissionen som uppgick till 10 miljoner kronor riktades cirka 7 miljoner kronor till kvalificerade investerare, och den delen övertecknades. Pepins kunder försvarade sin andel av bolaget i emissionen och av 2,9 miljoner kronor möjliga tecknades nästan 1,7 miljoner enligt rätten att teckna en ny aktie per 20 existerande. När existerande ägare via Pepins kunde teckna återstående aktier som inte tecknades via pro rata gick de återstående 1,2 miljonerna åt på under 7 minuter. Det tecknades alltså aktier för nästan 2 900 kronor per sekund.

Vi önskar Alvestaglass stort lycka till på deras framtida expansion och hoppas deras aktieägare har en fortsatt framgångssaga framför sig.

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Lohilo Foods på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.