Pepins

Corporate Governance

Styrelsemedlemmar

Jonas Eriksson

Ordförande

Jonas Eriksson är styrelseordförande i Qbrick, Mag Interactive samt G-Loot. Jonas har tidigare varit vd för Bonnier Tidskrifter, LNK TV, Canal Plus i Norden (idag C more), Bonnier Tidskrifter, samt senast vd och chefredaktör för TT Nyhetsbyrån. Jonas har också varit styrelseordförande i SF Bio, Retriever Norden AB, Home Entertainment, EANA, MINDS och styrelseledamot i bland annat TV4 och MTV Media.

Ann-Marie Thörn

Styrelseledamot

Ann-Marie Thörn är advokat på svenska advokatfirman MORE Evander med specialistinriktning mot bland annat finansiell regelefterlevnad, IT-rätt, arbetsrätt och M&A. Ann-Marie är i dag styrelseledamot i Accessa Finans AB. Ann-Marie har tidigare varit partner på KLA Karlerö Liljeblad Advokatbyrå, styrelseledamot i Mangold Fondkommission AB samt styrelseordförande i Avida Finans AB.

Mia Rolf

Styrelseledamot
Teckningsoptioner: 200 000
Antal aktier: 35 989

Mia Rolf är Marknads- och kommunikationschef på Wihlborgs Fastigheter AB, som är noterade på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Tidigare var hon VD på Ideon Science Park i Lund, med över 400 tillväxtföretag sprungna ur forskning och innovation, och har en bakgrund som mångårig entreprenör och investerare i startup-världen.

Göran Pallmar

Styrelseledamot
Antal aktier: 435 030 (via bolag)

Vice vd på Spiltan Invest med mångårig erfarenhet av att investera i och vidareutveckla onoterade teknologidrivna tillväxtbolag. Styrelseordförande i Spiltans portföljbolag Pepins Sweden, Amanda AI, Collaboration Art, Flattered, Besedo, SoftCap, JustInCase och Kollektiva Innovation Studios. Göran är även ledamot i Hejmo Kredit, Pepins Group och Provider. Innan Göran började på Spiltan var han vd för Provider Investment med framgångsrika investeringar bakom sig.

Haqvin Svensson

Styrelseledamot
Teckningsoptioner: 200 000
Antal aktier: 347 490

Haqvin är styrelseledamot i Skyddsprodukter Finans (ordförande), SensoDetect, Brairtech och är ledamot i Servicenämnden i Malmö. Tidigare har han varit styrelseledamot i ScandiNet, Svenska Neptun, Real Samhällsfastigheter och Landgren of Sweden. Han har också varit Vice VD/CFO på MKB Fastigheter och VD för Stiftelsen Bodenbo.

Ulf Wissén

Styrelseledamot
Antal aktier: 5 235 503 (via bolag).

Bakgrund inom finansmarknaden i Sverige och i London. Han arbetar idag som investerare och var med om att starta Pepins.

Ledande befattningshavare

Anders Danielsson

Verkställande direktör
Född: 1974
Anställd: 2021
Aktier: 2 080 160 Optioner: 1 900 000
Teckningsoptioner: 200 000

Erfarenhet: Anders Danielsson har stor erfarenhet av fintech och finansbranschen. Han har varit VD för betaltjänstbolaget Dibs och på nätmäklaren Nordnet. Innan dess var han flera år i olika befattningar på SEB och på Bain & Company.

Sophie Kennerfalk

Cheif Financial Officer
Född: 1964 Anställd: 2016 Antal aktier: 86 535 st

Erfarenhet: Auktoriserad revisor på Ernst & Young. Lång erfarenhet inom finans dels som revisor och senare Coop Bank samt Nasdaq, närmast innan Pepins olika seniora roller inom Aleris.

Martin N Larsson

Chief Corporate Finance
Född: 1975
Anställd: 2022

Erfarenet: Mer än 20 års erfarenhet från finansbranschen, bland annat i ett flertal ledande befattningar. Mellan 2008 och 2017 var Martin ansvarig för etableringen av Mangolds affärsområde för värdepappershandel. De senaste åren har Martin arbetat med strategisk rådgivning åt entreprenörsledda bolag.

Sandra Backer

Chief Product Officer
Född: 1988
Anställd: 2022
Antal aktier: 0

Erfarenhet: Civilingenjör med bakgrund inom Consulting och Product Management, företrädesvis inom tech-sektorn och med fokus på fintech. Närmast innan Pepins en CPO-roll på ett annat fintechbolag.

Annika Hernodh

Head of Legal
Född: 1964
Anställd: 2022
Antal aktier: 0

Erfarenhet: Jur.kand. med lång erfarenhet som chefsjurist på ICA Banken, SBAB samt Forex Bank. Dessförinnan bl.a. byråchef på KO och domartjänst inom förvaltningsrätten.

Do you also want access to the fastest growing part of the economy?

Becoming a member is free of charge and only takes a minute.

Read our common questions or contact us here if you want to know more.