Pepins

Corporate Governance

Styrelsemedlemmar

Per Anders Fasth

Ordförande
Teckningsoptioner: 600 000
Antal aktier: 606 133

Per Anders är styrelseordförande i Lyra Financial Wealth samt styrelseledmot i TBC Bank Group (UK och Georgien), Atle Investment Management/Services samt rådgivare vid rekonstruktion av banker och vid M&A. Han har tidigare bland annat varit styrelseledamot Piraeus Bank (Grekland), SBAB, Hoist Finance samt styrelseordförande i Sileo Kapital och Investerum. Han har även varit VD för Hoist Finance, SBAB, QVARTZ (numera Bain) och ERC och dessförinnan haft ledande roller inom SEB och McKinsey.

Mia Rolf

Styrelseledamot
Teckningsoptioner: 200 000
Antal aktier: 35 989

Mia Rolf är Marknads- och kommunikationschef på Wihlborgs Fastigheter AB, som är noterade på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Tidigare var hon VD på Ideon Science Park i Lund, med över 400 tillväxtföretag sprungna ur forskning och innovation, och har en bakgrund som mångårig entreprenör och investerare i startup-världen.

Göran Pallmar

Styrelseledamot
Antal aktier: 435 030 (via bolag)

Vice vd på Spiltan Invest med mångårig erfarenhet av att investera i och vidareutveckla onoterade teknologidrivna tillväxtbolag. Styrelseordförande i Spiltans portföljbolag Pepins Sweden, Amanda AI, Collaboration Art, Flattered, Besedo, SoftCap, JustInCase och Kollektiva Innovation Studios. Göran är även ledamot i Hejmo Kredit, Pepins Group och Provider. Innan Göran började på Spiltan var han vd för Provider Investment med framgångsrika investeringar bakom sig.

Haqvin Svensson

Styrelseledamot
Teckningsoptioner: 200 000
Antal aktier: 347 490

Haqvin är styrelseledamot i Skyddsprodukter Finans (ordförande), SensoDetect, Brairtech och är ledamot i Servicenämnden i Malmö. Tidigare har han varit styrelseledamot i ScandiNet, Svenska Neptun, Real Samhällsfastigheter och Landgren of Sweden. Han har också varit Vice VD/CFO på MKB Fastigheter och VD för Stiftelsen Bodenbo.

Ulf Wissén

Styrelseledamot
Antal aktier: 5 235 503 (via bolag).

Bakgrund inom finansmarknaden i Sverige och i London. Han arbetar idag som investerare och var med om att starta Pepins.

Valberedning

Tor Bonnier, Ordf.
Björn Wennerlund
Tore RobertssonLedande befattningshavare

Anders Danielsson

Verkställande direktör
Född: 1974
Anställd: 2021
Aktier: 2 080 160 Optioner: 1 900 000
Teckningsoptioner: 200 000

Erfarenhet: Anders Danielsson har stor erfarenhet av fintech och finansbranschen. Han har varit VD för betaltjänstbolaget Dibs och på nätmäklaren Nordnet. Innan dess var han flera år i olika befattningar på SEB och på Bain & Company.

Arno Smit

Medgrundare och CTO
Född: 1983
Antal aktier: 278 956 (genom bolag)
Teckningsoptioner: 150 000

Erfarenhet: Grundare till My-Hunt Ltd i Sydafrika och AviationAdvertiser Ltd i Australien samt medgrundare till FundedByMe. Tidigare CTO på AcademyStore, Australia.

Sophie Kennerfalk

Cheif Financial Officer
Född: 1964 Anställd: 2016 Antal aktier: 86 535 st

Erfarenhet: Auktoriserad revisor på Ernst & Young. Lång erfarenhet inom finans dels som revisor och senare Coop Bank samt Nasdaq, närmast innan Pepins olika seniora roller inom Aleris.

Martin N Larsson

Chief Corporate Finance
Född: 1975
Anställd: 2022

Erfarenet: Mer än 20 års erfarenhet från finansbranschen, bland annat i ett flertal ledande befattningar. Mellan 2008 och 2017 var Martin ansvarig för etableringen av Mangolds affärsområde för värdepappershandel. De senaste åren har Martin arbetat med strategisk rådgivning åt entreprenörsledda bolag.

Sandra Backer

Chief Product Officer
Född: 1988
Anställd: 2022
Antal aktier: 0

Erfarenhet: Civilingenjör med bakgrund inom Consulting och Product Management, företrädesvis inom tech-sektorn och med fokus på fintech. Närmast innan Pepins en CPO-roll på ett annat fintechbolag.

Cassandra Sjönvall

Bolagsjurist
Född: 1988
Anställd: 2020
Antal aktier: 0

Erfarenhet: Tidigare erfarenhet från olika banker samt från Finansinspektionen.

Do you also want access to the fastest growing part of the economy?

Becoming a member is free of charge and only takes a minute.

Read our common questions or contact us here if you want to know more.