SIGN UP
LOG IN
Grattis, snart kan du investera i den snabbast växande delen av ekonomin!

Fram till nu har 99 av 100 svenskar saknat möjligheten att investera i lovande tillväxtbolag som inte finns på börsen. Att bli delägare i dessa har hittills varit för­behållet prof­essionella investerare. Eller ett fåtal privat­personer med stora kontakt­nät. Det tycker vi är fel. Därför grundade vi Pepins.

Som medlem i Pepins får du:
  • Förhandsinformation om våra kommande emissioner
  • Tillgång till fullständigt investeringsunderlag
  • Inbjudningar till våra investeringsträffar och event
  • Tillgång till Pepins community och forum
  • Möjlighet att regelbundet köpa och sälja aktier i över 30 spännande företag på vår marknadsplats.
Att bli medlem i Pepins är gratis och tar bara någon minut!
Genom att bli medlem på Pepins godtar jag Pepins medlemsavtal och GDPR

Logga in


Håll mig inloggad
Bli medlem!

Så handlar du aktier på Pepins marknadsplats

Handeln på Pepins sker regelbundet vid förutbestämda perioder. Här kan du se när nästa handelsperiod börjar. Olika bolag handlas olika ofta. Om handel i ett bolag sker årsvis, kvartalsvis eller månadsvis framgår i informationen på respektive bolags Stakeholders´ Club.

En handelsperiod startar alltid på en onsdag och fortsätter till och med nästkommande måndag. Handel sker onsdag-fredag samt måndag mellan klockan 09.00-16.00, men det går bra att lägga order när som helst. Läs mer om hur det går till steg för steg nedan.

Som köpare eller säljare lägger du dina order direkt via handelssidan eller via telefon. Order via telefon spelas in. Efter handelns slut offentliggörs handelsstatistik på vår sajt och avräkningsnotor sänds ut till alla som har gjort affärer. Notan finns att hämta hem under Transaktioner på din My Pepins. Vad det kostar att handla på våra olika listor kan du hitta här. För mer information om handelsförfarande kontakta gärna oss på [email protected] eller 08-673 17 90.


1
FÖRHANDEL
Dag 1-2
Priset på aktierna fast­ställs via auktion.
2
HANDEL
Dag 3-4
Alla Pepins medlemmar kan handla till fast­ställda kurser.
3
AVSLUT
Dag 5
Fördelning av aktierna mellan köpare och säljare.

Steg 1: Förhandel

Under förhandeln kan alla Pepins medlemmar vara med och lägga bud under handelsperiodens två första dagar. Köpare och säljare får ange valfritt pris som de är intresserade att köpa respektive sälja till. Kursen fastställs sedan av Pepins, primärt baserat på de intressen som köpare och säljare visat. För att handla på Pepins behöver du inte delta under förhandeln, men det ger förtur när aktierna fördelas vid handelperiodens avslut. Självklart behöver du aldrig sälja till en lägre kurs eller köpa till ett högre pris än du angett.

Steg 2: Handel

Resultatet av förhandeln ger underlag för fastställande av priset. När kurserna är fastställda finns det fortfarande möjlighet att lägga bindande order till fastställda kurser under ytterligare två dagar. Orderläget uppdateras löpande på vår sajt. Om du i förhandeln lagt en order med avvikande kurs faller den ur orderboken. Vi kommer då kontakta dig via mejl med erbjudande om att lägga en ny order på fastställt pris.

Steg 3: Avslut

När handeln stänger fördelas aktierna mellan köpare och säljare så länge utbud och efterfrågan räcker till. Bekräftelse på affären skickas till köpare och säljare per mejl och avräkningsnotan avseende affären finns att hämta hem under Transaktioner på My Pepins.

Pepins Group AB – och därmed även aktiehandeln – står under Finansinspektionens tillsyn

Fullständiga handelsregler för Pepins Market klicka här.

Fullständiga handelsregler för Alternativa Listan klicka här.

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.
Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.