SIGN UP
LOG IN
Grattis, snart kan du investera i den snabbast växande delen av ekonomin!

Fram till nu har 99 av 100 svenskar saknat möjligheten att investera i lovande tillväxtbolag som inte finns på börsen. Att bli delägare i dessa har hittills varit för­behållet prof­essionella investerare. Eller ett fåtal privat­personer med stora kontakt­nät. Det tycker vi är fel. Därför grundade vi Pepins.

Som medlem i Pepins får du:
  • Förhandsinformation om våra kommande emissioner
  • Tillgång till fullständigt investeringsunderlag
  • Inbjudningar till våra investeringsträffar och event
  • Tillgång till Pepins community och forum
  • Möjlighet att regelbundet köpa och sälja aktier i över 30 spännande företag på vår marknadsplats.
Att bli medlem i Pepins är gratis och tar bara någon minut!
Genom att bli medlem på Pepins godtar jag Pepins Medlemsavtal och Dataskyddsförordningen GDPR

Logga in


Håll mig inloggad
Bli medlem!

Litium


Framgångsrik e-handelsplattform som hjälper sina kunder att växa.

Molnbaserad e-handelsplattform med kunder som Lindex, Jollyroom och Casall. Litium är noterat på Spotlight Stock Market (tidigare Aktietorget) och handlas där.

Antal delägare:
Uppnått mål:
32,5 Mkr
Planerad handel:
Handlas på Spotlight

Summering av emissionen i Litium


Litiums nyemission fulltecknades på mindre än två timmar när den öppnade för allmänheten hos Pepins. Det innebär att bolaget totalt tillförs det maximala emissionsbeloppet 32,5 miljoner kr före emissionskostnader.

Litium är först i Sverige med att som noterat bolag genomföra en nyemission via crowdfunding, genom en skräddarsydd lösning hos Pepins. Traditionellt sett sker beslut om tilldelning bakom kulisserna via en process som tenderar att missgynna mindre sparare. Man fyller i en anmälningssedel med det antal aktier man vill köpa, lämnar in den till banken och får vänta i flera veckor innan man får besked om vad man får köpa. I Litiums nyemission gällde istället först till kvarn principen och alla som ville teckna fick omedelbar bekräftelse på tilldelningen. Något som verkade uppskattas av marknaden. På grund av det stora intresset och för att ge fler chansen att bli delägare i Litium, begränsades beloppet för teckning via crowdfunding till maximalt 300 000 kr per person.

Nyemissionens mottagande speglades även i kursutvecklingen. Dagen före nyemissionen blev publik handlades Litiums aktie till 9,22 kr (emissionskurs 10 kr) och när emissionen avslutades var kursen 11,50 kr på Spotlight Stock Market (tidigare Aktietorget).

– Det är självklart roligt och otroligt motiverande att intresset för vår nyemission varit så stort, säger Litiums vd Henrik Lundin. Jag vill välkomna alla nya ägare, de nya storägarna Aktia Fondförvaltning och Fredrik Österberg samt våra befintliga ägare som betyder mycket för oss i vår resa framåt.

Sammanlagt tecknades 3 250 000 aktier i emissionen, motsvarande 100 % av den högsta nivån i erbjudandet. I en första riktad emission till professionella och institutionella investerare tecknades 850 000 aktier, motsvarande 26,1 % av den totala emissionsvolymen, av Aktia Fondförvaltning och Evolution Gaming-grundaren Fredrik Österberg.

I den andra riktade emissionen tecknades 1 600 000 aktier, motsvarande 49,2 % av den totala emissionsvolymen, av befintliga ägare pro rata samt via teckningsförbindelser utöver pro rata. I denna emission tecknade allmänheten även 800 000 aktier, motsvarande 24,6 % av den totala emissionsvolymen, via först-till-kvarn på Pepins.

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.
Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.
Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.