Escapat

Antal delägare
Uppnått mål:
11,0 Mkr
Planerad handel:
December 2021

Escapat

Antal delägare
Uppnått mål:
11,0 Mkr
Planerad handel:
December 2021

Summering av emissionen i Escapat

Många drömmer om en egen vingård, men få har möjlighet att realisera sin dröm. Sommaren 2016 blev det ändring på detta, när Bruno Ohlzon bjöd in fler att vara med och äga hans Domaine d’Escapat via crowdfunding på Pepins. Hela gården med 112 hektar mark samt affärsverksamheten ingick i erbjudandet.

Domaine d´Escapat är belägen i Languedoc - Rousillion, idag ett av de mest dynamiska vindistrikten i Frankrike med en lång tradition av vinproduktion. Med 300 soldagar per år och närhet till hav och berg har vädret sin positiva inverkan på vinernas karaktär. Domaine d’Escapat har vunnit många priser och utmärkelser för sina uppskattade viner.

Emissionen blev fulltecknad och en succé. Över 700 personer tog chansen att bli delägare och Domaine d’Escapat fick in över 11 miljoner kr som kunde användas för att expandera verksamheten.

Delägarkraften gav en omedelbar effekt på tillväxten. Under emissionen ökade bolagets omsättning i den egna e-handeln med 58 %. Efter emissionen har Bruno Ohlzon fortsatt engagera delägarna på olika sätt. Han ordnar populära vinprovningar i Sverige dit delägarna får ta med vänner och bekanta. Med upp till 600 personer på plats har vinprovningarna utvecklats till riktiga folkfester. Delägarna är även alltid välkomna att komma och bo på gården och uppleva verksamheten på plats.

Både produktion och försäljning har fortsatt öka efter emissionens slut. Under 2018 producerade gården 180 000 liter vin jämfört med 70 000 liter året innan. Omsättningen ökade från tre miljoner kr 2016 till preliminärt dryga fem miljoner kr 2018. Även aktiekursen har påverkats positivt. När aktien började handlas på Pepins Market sommaren 2017, ökade kursen till 65 kr (+30 % från emissionskurs) och har i början av 2019 ökat till 75 kr (+50 %). Antal delägare har i samband med handeln ökat till drygt 800 personer.

För 2019 har Bruno stora ambitioner. Populära affärsområdet “Bruno Select” ska utökas med fler spännande kvalitetsviner i små volymer från vinbönder som Bruno lärt känna. Inga av dessa viner går att hitta på Systembolaget. Fler vinprovningar och events ska anordnas, hemsidan ska uppdateras och förbättras och marknadsföringen intensifieras. De närmaste åren vill Bruno dubbla försäljningen av viner på flaska (vilket driver lönsamhet), till cirka 67 000 flaskor med ett långsiktigt mål på 150 000 flaskor. Under tiden kan den som vill hjälpa till genom att dricka vinerna från Domaine d’Escapat. Gärna med grannar, vänner och familj.

Nyhetsarkiv

Aktier i Escapat kan du handla på Pepins Market
Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Escapat på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.