SkyMap

Antal delägare
Uppnått mål:
20,1 Mkr
Planerad handel:
December 2021

SkyMap

Antal delägare
Uppnått mål:
20,1 Mkr
Planerad handel:
December 2021

Summering av emissionen i SkyMap

60 miljarder kr per år – så mycket bedömde branschen att bristande kommunikation i bygg- och förvaltningsprojekt kostar i Sverige enligt en rapport från Svensk Byggtjänst 2017. Hela branschen ligger långt efter när det kommer till digitalisering. SkyMap erbjuder en unik Software as a Service-plattform för byggmätning som digitaliserar processen från byggnation till fastighetsförvaltning. Genom att samla data från drönarscanning och 3D-modellering på en plattform får kunden en samlad överblick. Det ökar produktiviteten hela vägen från byggnation till förvaltning. Samtidigt minskas svinn och onödig miljöpåverkan. Synergierna mellan mer effektiva processer och långsiktigt hållbara lösningar har visat sig vara flera – och lönsamma.

Sedan starten 2015 hade SkyMaps intäkter nästan fördubblats varje år. Bolagets kunder som till exempel Volvo Group Real Estate, Skanska och Svenska Kraftnät hade redan gjort stora besparingar genom att öka produktiviteten i sina processer. I styrelsen för SkyMap fanns gedigen IT-kompetens med lång erfarenhet av att bygga bolag och som varit verksamma på högre positioner i bland annat Fortnox och Ratos. För att kunna expandera verksamheten till resten av landet vände sig det småländska bolaget till Pepins.

”SkyMap har en produkt som kan förändra en hel bransch. En produkt som vi har utvecklat i nära samarbete med våra kunder. Vi förstår branschen och vilka utmaningar våra kunder möter.” – Markus Moding, vd SkyMap

När SkyMap öppnade sin crowdfundingrunda i slutet på sommaren 2018 var intresset stort. Redan innan öppningen var cirka hälften av emissionens maxbelopp förtecknat. Under emissionsperioden visade sedan SkyMap prov på sin snabba expansionstakt. Med en ny vd vid rodret tecknades flera nya avtal och samarbeten. Försäljningen av portaler som fördubblades jämfört med prognosen. Emissionen om 20,1 miljoner kr blev fulltecknad och stängde i förtid. Med vind i seglen och över 870 nya delägare ombord fick Smålandsbolaget både tillväxtkapital och delägarkraft för att kunna växa vidare i resten av Sverige.

Aktier i SkyMap kan du handla på Pepins Market
Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
SkyMap på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.