Beijing8

Antal delägare
Uppnått mål:
22,5 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Beijing8

Antal delägare
Uppnått mål:
22,5 Mkr
Planerad handel:
Ingen handel planerad

Summering av emissionen i Beijing8

Beijing8 är ett genomarbetat måltidskoncept inom fast casual-segmentet. Under 2018 producerade och sålde bolaget över sex miljoner dumplings. Tack vare den egna fabriken strax söder om Stockholm, kan företaget fokusera på svenska råvaror och snabbt utveckla nya innovativa smaker med en lyhördhet för rådande mattrender.

Genom att kombinera sina erfarenheter från ledande aktörer i både livsmedels- och finansbranschen (som McDonalds, Orkla Foods och Goldman Sachs) hade företagsledningen och styrelsen sett till att skapa förutsättningar för snabb expansion. Under 2018 hade Beijing8 gått från sju till tio egna restauranger och från att sälja sina produkter i 75 livsmedelsbutiker till 130 butiker. Dessutom hade bolaget lanserat butiksförsäljning i både Norge och Finland. Med lönsamhet i både restaurang- och butiksverksamheten var bolaget redo att skala ytterligare för att nå svarta siffror på koncernnivå.

För att kunna växa vidare genomförde Beijing8 en framgångsrik emission på Pepins våren 2019. Förhandsintresset var stort. Alla som anmälde intresse bjöds på lunch på valfri Beijing8 restaurang. På så sätt kunde alla som ville genomföra sin egen företagsbesiktning och uppleva konceptet på plats.

Under emissionens gång fortsatte bolaget demonstrera sin kapacitet. Försäljningen av Beijing8s produkter i Norge under 2018 överträffade förväntningarna med råge. Samarbetet med Norges största matvarukedja utökades. Företaget lanserade en vegansk dumpling med mer protein än kyckling. Dessutom visade ett reportage från den svenska fabriken hur det går till bakom kulisserna och hur produktionen med små medel kan skalas upp från 6 till 36 miljoner dumplings per år.

Sista emissionsveckan bjöd på en intensiv slutspurt där ytterligare 200 nya personer passade på att bli delägare i bolaget. En av de som investerade var Hans Jacobsson, som bland annat är styrelseordförande i snabbväxande Alvestaglass. Han har en lång erfarenhet av bolagsstyrning, dagligvaruhandeln och sektorn för Fast Moving Consumer Goods (FMCG). Efter sin investering avsåg Hans att gå in i Beijing8s styrelse för att kunna bidra med sin erfarenhet.

I slutändan fick Beijing8 sammanlagt 912 nya delägare som tillsammans satsade ca 22,5 miljoner kr i tillväxtkapital.

Beijing8 upplevde att uppmärksamheten från emissionen innebar att fler hittat till restaurangerna och till produkterna i matbutikerna. Nu är bolaget fast beslutna att tillsammans med sina nya delägare fortsätta resan mot att bli Europas ledande dumplingvarumärke.

Ta del av all uppdaterad finansiell information och andra nyheter om
Beijing8 på deras community
Har du ett företag som går bra och vill växla upp? Läs mer om hur du söker kapital.

Vill du också få tillgång till den snabbast växande delen av ekonomin?

Att bli medlem i Pepins är kostnadsfritt och tar max en minut.

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss här om du vill veta mer.